شنبه 4 بهمن 1399
ضربه بغل پا

ضربه بغل پا - تکنیک ضربه با بغل پا
این ضربه در فوتبال بیشترین کاربرد را دارد و درصد بالایی از ضربات را تشکیل میدهد. هنگامیکه دقت و ارسـال توپ به مکان خاص مورد نظر باشد از این ضربه استفاده میشود..
منظور از بغل پا بخش داخلی پا یعنی از بند اول انگشت شست تا قوزك و پاشنه پا است. باتوجه بـه ارتفـاع تـوپ از زمین این حرکت به دو صورت قابل اجراست: توپهاي زمینی و توپ هایی در ارتفاع زانو و قوزك پا.

1 -روش ضربه به توپهاي زمینی
در این ضربه ها سه قسمت مهم بدن که با انجام ضربه در ارتباط اند مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.

پاي تکیه: پنجه این پا در جهت مسیر حرکت توپ و هدف است و با فاصلهاي حدود10 تا15 سانتیمتر از تـوپ در کنار آن قرار دارد. این پا از ناحیه مفصل زانو خم میشود تا در هنگام ضربه و اندکی پس از آن وزن بدن را متحمل شود .

پاي ضربه زننده: این پا از ناحیه مفصل ران و نیز مفصل مچ پا به خارج چرخش پیدا میکند، به طوريکه تقریبا با پاي تکیه، زاویهاي حدود 90 می سازد. سپس در حالیکه از قسمت زانو به عقب خم میشود بـه پشـت حرکـت میکند و با تابی مناسب براي ضربه زدن به جلو آورده میشود . در هنگام ضربه مچ پا کاملاً ثابت است و کف پا با سطح زمین به صورت موازي قرار میگیرد و بخشی از کف پا رو به بیرون است(اورشن) و ضربه تقریباً با زیر قوزك و گودي داخل پا به قسمت وسط و مرکز توپ زده میشود .

بالا تنه: این بخش از بدن هنگام ضربه کمی به جلو متمایل میشود و دستها براي ایجاد تعادل باز میشوند. چشم نیز توپ و هدف را تعقیب میکند.

پاس بغل پا

 

2 -ضربه به توپهایی در ارتفاع زانو و قوزك پا:
در شرایط خاصی از بازي، بازیکن لازم است به توپ، پس از برخورد با زمین و جهش، و یا توپی کـه از جهـت هـاي مختلف در ارتفاع زانو و قوزك به وي میرسد، بدون کنترل ضربه وارد کند کـه در ایـن صـورت مفاصـل ران و زانـو بیشتر خم میشوند .

ضربه با داخل پنجه پا: این ضربه با کناره داخلی پنجه پا و نیز مقداري از سطح روي پا زده میشود. محل اصـلی آن برآمدگی مفصل انگشت شست با استخوان کف پایی است. از معمولترین ضربهها در فوتبالاست و بـراي ارسـال توپهایی با ارتفاع متوسط یا بلند، و دقیق بهکار میرود. بیشتر در ضربه دروازه، کرنر، پنالتی و ضربههاي آزاد پشت محوطه جریمه مورد استفاده قرار مـی گیـرد. روش کاربـا توجه به اندامهاي مربوطه به شرح زیر است:

پاي تکیه: این پا رو به مسیر توپ قرار میگیرد و زانو خم میشود و در مراحل پایانی شوت وزن بـدن روي پنجـه این پا منتقل میشود. و با فاصلهاي حدود20 سانتیمتر در پشت و کنار توپ قرار میگیرد .

پاي ضربه: این پا از مفصل ران و مچ پا اندکی به سمت خارج چرخش پیدا میکند و مانند سایر ضربه ها در هنگام ضربه مفصل مچ ثابت نگه داشته میشود. با چرخاندن انگشت شست پا پس از ضربه به سـمت داخـل بـدن سـبب چرخش توپ و در نتیجه حرکت آن در مسیر قوسی شکل میشود و بازیکنان تیم مقابل از جمله دروازهبان را فریب میدهد.

بالا تنه: دستها براي تعادل باز و در هنگام ضربه بدن کمی به عقب متمایل می شود.

 

 

 

دسته بندی : مقالات فوتبال

chat_bubble_outline ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :
local_phone